ZEVSOV DAN ŠPORTA NA VRHNIKI 2017

Športna zveza Vrhnika bo letošnji Zevsov dan športa na Vrhniki izvedla 1.12.2017, ob 17.00 uri na prireditvenem prostoru na Sodnijskem trgu na Vrhniki. Istočasno bo potekal
tradicionalni smučarski sejem rabljene smučarske opreme in svečano prižiganje prazničnih lučk na Vrhniki. Idejo, da združimo več prireditev v eno je podalo Smučarsko društvo Vrhnika, ki je tudi aktivna članica Športne zveze Vrhnika. Tako smo pristopili k soorganizaciji dogodka Smučarsko društvo Vrhnika, Zavod Ivana Cankarja Vrhnika in Športna zveza Vrhnike. Takoj, ko je IO Športne zveze Vrhnika odobril idejno zasnovo izvedbe prireditve in določil termin izvedbe, smo pozvali naše članice k sodelovanju. ZIC nam je ponudil možnost brezplačnega koriščenja stojnic, ozvočenja, odra ter logistično dostavo večjih športnih rekvizitov. Prireditev ima promocijski namen. Članice Športne zveze Vrhnika in športna društva preko svojih predstavitev, demonstracijskih točk, igre športne panoge katero predstavljajo, deljenjem letakov in vizuelno predstavitvijo,dosežejo stik z občani Vrhnike. Tako pokažemo svojo dejavnost, uspehe in svojo aktivno prisotnost na območju občine Vrhnika. Najpomembneje, pa je da se promovira šport in športni način življenja za vse starostne skupine.
V lanskem letu smo prireditev Zevsov dan športa uspešno izvedli v trgovskem centru Interspar na Vrhniki, na zelo majhnem in omejenem prostoru. Svojo dejavnost, športne
uspehe in možnosti vključitve otrok, je predstavila kar večina naših članic. Da bi povečali število obiskovalcev, pa smo se letos pridružili smučarskemu sejmu, ki vsako leto privabi lepo število ljudi, ki jih zanima šport. Ker bo prireditev na prostem, pa smo odvisni tudi od vremena in prepričani smo, da nam bo naklonjeno.
Za popestritev dogajanja bodo v kratkem programu sodelovali učenci Osnovne šole Ivana Cankarja in Glasbene šole Vrhnika, ki bo vrhunec doživel s slavnostnim prižigom prazničnih lučk na Vrhniki. S tem se bo tudi na Vrhniki simbolično pričel čarobni čas pričakovanj in otroškega veselja pred decembrskimi prazniki. Že naslednji dan, bo na istem mestu potekal tudi že tradicionalni Miklavžev sejem.
Društva, ki še niso potrdila svoje udeležbe na prireditvi vljudno vabimo, da to naredijo s klicem vodje projekta in koordinator ŠZV na tel, št, 070 760 001, Sebastian Zalar. Vse članice, pa prosim, da o napovedanem dogodku obvestijo svoje člane, ki so vljudno vabljeni.
 
Športna zveza Vrhnika